Tigristorta marcipándísszel
10 fő részére
Nehézség:
közepes
a tésztához
- 8 db tojás
- 23 dkg cukor
- 23 dkg darált, fehér mandula
- 3 szelet reszelt csokoládé
- 2 evőkanál finom morzsa
a torta megszórásához
- 3 dkg mandula
a krémhez
- 6 evőkanálnyi kávé
- 6 evőkanál porcukor
- 4 db tojássárgája
- 23 dkg vaj
Elkészítés
A tojássárgákat habosra keverjük a robotgéppel. Hozzáadjuk a cukrot, a morzsát, a mandulát is. Továbbkeverjük. Kanállal óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot. Kettéosztjuk. Az egyik feléhez adjuk a csokoládét. Felváltva a két masszát kanalanként rakjuk a formába, hogy a tészta foltos legyen. Közepes hőfokon 30-40 percig sütjük előmelegített sütőben. Kettévágjuk. A krémmel megtöltjük és kívül is bevonjuk vele. Az oldalát beszórjuk a mandulával.
Krém készítése: A kávét a cukorral és a tojássárgákkal gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A vajat habosra keverjük, majd belekeverjük a krémbe.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.