Tigristorta marcipándísszel

10 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

a tésztához

  • 8 db tojás
  • 23 dkg cukor
  • 23 dkg darált, fehér mandula
  • 3 szelet reszelt csokoládé
  • 2 evőkanál finom morzsa

a torta megszórásához

  • 3 dkg mandula

a krémhez

  • 6 evőkanálnyi kávé
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 23 dkg vaj

Elkészítés

A tojássárgákat habosra keverjük a robotgéppel. Hozzáadjuk a cukrot, a morzsát, a mandulát is. Továbbkeverjük. Kanállal óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot. Kettéosztjuk. Az egyik feléhez adjuk a csokoládét. Felváltva a két masszát kanalanként rakjuk a formába, hogy a tészta foltos legyen. Közepes hőfokon 30-40 percig sütjük előmelegített sütőben. Kettévágjuk. A krémmel megtöltjük és kívül is bevonjuk vele. Az oldalát beszórjuk a mandulával.
Krém készítése: A kávét a cukorral és a tojássárgákkal gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A vajat habosra keverjük, majd belekeverjük a krémbe.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.